Forlaget

Hikuin

Publikationer:

Nyheder og seneste udgivelser

Danske kirker

Hikuin

Monografier

Hugo Matthiessens Danmark

Romanske Stenarbejder

Tværfaglige Vikingesymposier

Dansk Tidsskrift for Museumsformidling

P.S.

Kirkearkæologi i Norden

Forside

 

P.S. - Postscriptum til kulturhistoriske undersøgelser på Viborg-egnen er en skriftrække, som blev indledt 1993 med et festskrift til museumsmanden og forfatteren Peter Seeberg.

P.S. 1 er en hyldest til museumsmanden og forfatteren Peter Seeberg, som 30. juni 1993 takkede af som leder af Viborg Stiftsmuseum efter 33 sprudlende og iderige år. Hans medarbejdere på museet, kolleger og venner har med bogen sagt ham tak for godt leder- og kammeratskab. De 65 artikler omhandler Peter Seeberg og hans kulturhistoriske indsats samt en broget række lokalhistoriske emner i de traditionsrige områder omkring den midtjyske ting- og katedralby.

Peter Seeberg i en karakteristisk situation på Viborg Stiftsmuseum i 1990. Foto: Jens Vellev.

Opslag i P.S. 1

P.S. 2 behandler i 7 artikler emner fra Viborg Stiftsmuseums arbejdsområde. Der indledes med de jordnære forhold: Arkæologiske undersøgelser af oldtidsvejen ved Kvorning, kongekapellet på Grathe Hede samt undersøgelser af en bemærkelsesværdig bindingsværksgård i Viborg. Derefter behandles Katedralskolens bibliotek, og der sluttes med 2 artikler med relation til 2. verdenskrig: Om internerede tyske flyveres flugttunnel samt om henrettelserne i Undallslund Plantage.

P.S. 3 vil udgøre en artikelsamling om Viborg Domkirke ved Jens Vellev. Her vil bygningsarkæologiske undersøgelser og redegørelser for arbejdet med kirkens ældre inventar samlet give et indtryk af den bygning, som blev ændret til ukendelighed i årene 1863-1876.

P.S. udgives af Forlaget Hikuin for Viborg Stiftsmuseum.

 

De nævnte publikationer kan købes via Forlaget Hikuin, enten ved bestilling via e-mail til forlaget.

Eller:

Ved fremsendelse af bestillingsformularen, der findes her.  

Denne side er sidst opdateret den 22. september 2010 16:29